Senaste inläggen

Av Misfit - 17 april 2008 20:53

"Stor i orden, men liten på jorden" brukar skojfriska pensionärer, göteborgare och annat pack säga när man varit otrevlig mot dem. Men hur stor är jorden (Tellus) i jämförelse med andra planeter och stjärnor i universum?

Här nedanför är en bildserie som visar hur fjuttig vår lilla planet och vår sol egentligen är.

Den största stjärnan i vår galax (Vintergatan) heter Antares, och är ungefär 10 000 gånger lyskraftigare än solen. Om Antares hade placerats i vårt solsystems mitt, skulle den nå ut förbi Mars omloppsbana. Vårt solsystem är dock bara ett av uppskattningsvis (minst) 200 miljarder andra i Vintergatan. Och tänker man på att det finns ungefär 100 miljarder galaxer i det (hittills) för oss upptäckta universum, så börjar man fatta storleken.

Jag är verkligen ingen astronom, men jag tycker det är häftigt att läsa om dessa saker. Det väcker en konstig känsla inom en och får en att inse hur jävla stort och mäktigt universum är, en värdig motståndare helt enkelt...

Min plan på att någon gång i framtiden spränga hela jorden och utrota allt liv har nu bytts ut till att försöka konstruera ett vapen som kan utplåna hela jävla universum. För om det finns liv på en så extremt liten och bortglömd del av universum som Tellus, så borde det ju rimligtvis finnas liv på fler ställen. Kanske inte "intelligent" liv, som det sägs vara här, men livsformer. Och att någonting lever räcker för att jag ska hata det.

ANNONS
Av Misfit - 16 april 2008 23:00

Suffocation - Pierced from Within (1995)

Kommer ihåg när jag köpte denna skivan. Jag var 15 år och hade precis kommit hem från skolan (en fredag) där det låg en postavi från Tpl records. Hade beställt tre vinyler (Accept, Sepultura och Girlschool) och denna skivan på CD. Hade fått rekomendationer av äldre killar att den skulle "falla mig på läppen". Ringde min polare som hade samma musiksmak som jag, och vi möttes på posten för att hämta ut paketet. Vi gick hem till mig och hällde upp en den första groggen för kvällen blandad med saft, som var standard varje helg under ungefär ett års tid. Kan för övrigt säga att jag inte dricker saft nuförtiden...
När vi spisat alla nyinköpta vinyler så åkte denna plattan på. När första låten "Pierced from Within" spelades upp på nästintill överdrivet hög volym tittade vi bara på varann i ren lycka. Det var dom sjukaste riffen jag hört och Frank Mullens röst var något av det brutalaste jag hört just då. Och trummisen lekte bakom setet på ett sätt jag inte hört innan. Vid denna tiden lyssnade jag mest på svensk döds i 4/4-takt med hyfsat ljusa röster i jämförelse. Denna skivan har så många taktbyten och avbrott i musiken att jag varken orkar eller vill räkna dem, men det utan att de blir tråkiga eller försöker bräcka några slags rekord. Gillar både Effigy of the Forgotten (1991) och Breeding the Spawn (1993) som kom innan, men denna tycker jag är snäppet bättre än föregångarna. På en Top-200 lista så hade Effigy...också kommit med. Men denna är bättre både musikaliskt och soundmässigt enligt mig tack vare producenten Scott Burns. Den mannen har haft ett finger med på en hel del av skivorna på min lista kommer ni få se.


Suffocation - Pierced from Within:

ANNONS
Av Misfit - 16 april 2008 22:01

Ja då har jag offrat nästan en hel dag i mitt extremt hektiska liv (nja nästan iallafall) åt att sammanställa listan över dom 20 bästa plattorna inom Death Metal.

Just när jag skrev det så tyckte jag det skulle bli kul och intressant. Nu vet jag vilken ångest det är att göra listor. Vinyl och CDspelaren har gått konstant idag. Har velat fram och tillbaka, flyttat upp skivor efter lyssning för att sedan flytta ner samma skiva 4 steg på listan efter att en annan åkt på tallriken. 

En lista på 200 skivor hade behövts för att inte lämna allt för många grupper utanför. Men det hade blivit åt helvete för jobbigt.

Tyckte att 10 plattor var för lite och 30 orkar jag inte skriva ner, så 20 fick det bli.  


Är väl medveten om att jag kommer bli stämplad för all framtid av somliga för att vara idioten som satte DEN plattan före DEN. Men det är min lista och det är min smak som gäller. Jag utgår från vad plattan gjort för inverkan på MIG och inte på scenen i övrigt. Tidpunkt för upptäkten har en stor inverkan också. Nostalgi är en svårifrånkomlig jävel som har sitt att säga till om oxo.
Listan hittar ni här 

Av Misfit - 15 april 2008 18:14

Det senaste nummret av Close-Up damp ner på mitt hallgolv idag. Nummer 100. Kom o tänka på hur den tidningen har förändrats under åren.


Där jag växte upp fanns det bara ett ställe som sålde Close-Up, och vi var 3st i min ålder som näst intill slogs om den tidningen (kiosken köpte bara in ETT exemplar av varje nummer hur mycket vi än tjatade). Vi läste ju samma tidning alla tre, men det var ju skivan man fick till vissa nummer som va så eftertraktad. Detta var långt före internets genombrott och där man fick sina enda musikaliska tips genom äldre personers rekomendationer och flyers man fick till när man beställde demos (på kasett! som det ska va).

Visst, vi hade ju kunnat lösa en varsen prenumeration, men då hade man ju inte haft råd med hembränt, tjuvrökarcigg och annat som va viktigt på den tiden. Men så en dag efter nåt års läsning o lyssning hos andra (4nr/år på den tiden) så fick jag ett sommarjobb som varade en vecka, och la mina surt förvärvade pengar på en prenumeration. 150:- tror jag tillomed den gick på, inkl en CD man fick välja av tre alternativ. Tog en livedubbel med Accept. Det var nr 25 om jag inte minns helt fel. Varit prenumerant sen dess med 2 missade nummer. Men jag har jag sett tidningen utvecklas till det sämre i mitt tycke. Men bara ett fåtal av mina favoritrecensenter är kvar så det har väl lite med det att göra.


Iallafall så hade dom i nr100 en lista på dom 100 bästa plattorna som släppts under tiden tidningen existerat, dvs sedan 1991. Om listan är bra eller dålig kanjag skriva en bok om, det är inte det väsentliga. Jag ska göra MIN lista när jag känner för det. Men jag kom att tänka på olika listor man gjort genom åren och tänkte kanske göra en över Iron Maiden, Motörhead, eller kanske Accepts 30 bästa låtar framöver. Starkt inspirerad av denna bloggares lista över Judas Priests bästa.

Men har även tänkt ett tag på att göra listor över favoritplattor i specifika genres jag gillar. Så...jag börjar väl med en lista över den grenen av metal som legat mig varmast om hjärtat brevid Heavy Metal, nämligen Death Metal

Av Misfit - 15 april 2008 00:16

Jaha, då har man gått med i nördarnas gäng o skapat sig en blogg.

Har sagt att jag ska skapa en blogg sedan Januari så det är väl på tiden nu?

Vettifan va jag ska skriva här?

Det kommer nog bli en del fyllehistorier och kanske ett par bilder så småningom, blandat med mina åsikter om det som stör mig för dagen. Är ingen pessimistisk person men kan ha starka hatkänslor ändå.


Skriv gärna lite tips på vad man bör och inte bör skriva i sin blogg om ni känner för det."The evil path that you must take
Is filled with the slither of snakes
Their hiding and waiting for the time to lunge
For your flesh and your fate
No one escapes or comes out alive
For the snakes they'll never lose
For if they hit you just one time
You have just faced your doom"
FIRST STRIKE IS DEADLY!!!


Presentation

Omröstning

Vems bortgång stör du dig mest på?
 Bon Scott
 Chuck Schuldiner
 Dimebag Darrel
 Randy Rhoads
 Mieszko Talarczyk
 Pelle Dead
 Euronymous
 Wendy Williams
 Cliff Burton
 Eric Carr
 John Bonham
 Quorthon
 Jesse Pintado
 Christer Pettersson
 ALLA!
 Jag är dum i huvet o vet inte vilka dessa personer är

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ My Kind Belong Nowhere med Blogkeen
Följ My Kind Belong Nowhere med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se