Direktlänk till inlägg 11 december 2008

11:e

Av Misfit - 11 december 2008 21:29

Denna gruppen var det första jag fastnade för inom den annars för mig outforskade grenen kallad "Suicidal Black metal". Ett annat tips för er som gillar detta är ju svenska Abruptum som jag lyssnade en hel del på i samma veva.

Jag upptäckte dom genom ett tips från en polare och köpte plattan Reflektionen aufs Sterben i slutet av 1998 eller kanske i början av -99. Jag blevganska tagen måste jag säga... Rått sound, släpiga riff och en grym sång med hyfsat skumma avbrott mitt i låtarna med sjuka ljud som tex en speldosa, ångestskrik, stön, mässande barn etc etc. Ingen partymusik kan jag ju säga...

Håller Reflektionen aufs Sterben högst av allt dessa tyskar gjort. Kan iofs bero på nostalgi. Tycker den är komplett med en perfekt mix av både det som gjordes tidigare och som dom kom att låta efteråt.

Denna låten är tagen ifrån Dark Metal som var deras första fullängdare och som kom ut 1994

Bethlehem - The Eleventh Commandment

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Misfit - 14 december 2008 17:58

Har tänkt hårt och länge men har inte kommit på en enda låt eller grupp som innehåller siffran 14. Därför har jag fiffigt nog såhär på misärbakfyllan kommit på att jag kan ta den låten som jag förlorade oskulden till som 14-åring... Kasst så in i h...

Av Misfit - 13 december 2008 00:00

Eftersom jag hade en jävligt hektisk dag igår (skriver detta den 14:e) så hann jag inte med att skriva ett inlägg. Men det kommer nu istället. Glen Danzig är speciell på många sätt. Han är inte bara ett rövhål mot vissa journalister, han innehar oxå...

Av Misfit - 12 december 2008 18:52

Fick reda på att Dolving lämnat The Haunted och att en ny snube som heter Marco Aro skulle ta över. Ok, tänkte jag och började forska lite i hans tidigare band. Detta var -98 -99 nån gång, på den tiden inte varenda jävel hade internet i varje uttag i...

Av Misfit - 10 december 2008 18:24

Jag har och har alltid haft väldigt blandade känslor för detta bandet. Ett band som jag lyssnat minst på av "dom fyra stora" inom hårdrocken under 70-talet. Har alltid tyckt att dom har haft för ojämt material. Det som väl är bra är ju skitbra, men d...

9:e

Av Misfit - 9 december 2008 13:09

Kan ju bara spekulera i om vart inspirationen från senare tidens Exodus kommer ifrån, men riffandet är ruskigt likt det som denna  gruppen gjorde redan -97. Denna låten (och hela plattan) är ju lååångt ifrån hur dom lät 12 år tidigare på sorgligt und...

Presentation

Omröstning

Vems bortgång stör du dig mest på?
 Bon Scott
 Chuck Schuldiner
 Dimebag Darrel
 Randy Rhoads
 Mieszko Talarczyk
 Pelle Dead
 Euronymous
 Wendy Williams
 Cliff Burton
 Eric Carr
 John Bonham
 Quorthon
 Jesse Pintado
 Christer Pettersson
 ALLA!
 Jag är dum i huvet o vet inte vilka dessa personer är

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ My Kind Belong Nowhere med Blogkeen
Följ My Kind Belong Nowhere med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se